Paradicsomos burgonyafőzelék fasírttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Főzelékhez:
- 1 kg burgonya
- 2 kis konzerv paradicsompüré (összesen 140 g)
- 3 babérlevél
- 3 kanál olaj
- 3 kanál liszt
- 2 kanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, cukor, bazsalikom ízlés szerint
Fasírthoz:
- 50 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl olaj
- 5 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A hámozott burgonyát karikára vágjuk.
Egy edényben feltesszük főni 1,5 liter vízzel. Hozzá djuk a paradicsompürét, babérlevelet, sót, bazsalikomot ízlés szerint.
Mikor megfő világos rántást készítünk: a felforrósított oljon világosra pirítjuk a lisztet, majd elkeverjük benne a pirpspaprikát is. Kb 0,5 dl vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük, majd állandó keverés mellett a krumplihoz adjuk.
Összeforraljuk az egészet és ízlés szerint, ha szeretnénk, cukorral ízesítjük.
A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét, tojást, reszelt fokhagymát, sót, őrölt borsot ízlés szerint.
Gombócokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A fasírtokat a főzelékkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »