Krumplifőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- fél fej vöröshagyma
- fél fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- víz (annyi hogy ellepje)
- kevés olaj( kb. 3 evőkanál)
- 2,5 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- fűszerkömény
- babérlevél
- majoranna
Elkészítése:
A hagymákat és a fokhagymát felaprítjuk, majd a lábosba öntünk 3 evőkanálnyi olajat azon elkezdjük dinsztelni.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a fűszerköményt, majd a kockára vágott burgonyát. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje és hagyjuk addig főni amíg megpuhul a burgonya.
Sózzuk, borsozzuk fűszerezzünk ízlés szerint.
Ha megfőtt a burgonya, akkor egy tálban kavarjuk simára, csomómentesre a tejfölt a lisztel, tegyünk a főzőléből egy keveset hozzá majd mehet ez is a lábosba.
Mikor besűrűsödik akkor jó. ( Nekem elégvolt 2 evőkanál liszt ha esetleg nem elég akkor egy kevés burgonyát összekell pürésíteni és egy kevés keményítőt hozzáadni.)
Tipp:
Én gombás fasírtot sütöttem hozzá valami isteni finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »