Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymákat és a fokhagymát felaprítjuk, majd a lábosba öntünk 3 evőkanálnyi olajat azon elkezdjük dinsztelni.
Hozzáadjuk a babérlevelet és a fűszerköményt, majd a kockára vágott burgonyát. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje és hagyjuk addig főni amíg megpuhul a burgonya.
Sózzuk, borsozzuk fűszerezzünk ízlés szerint.
Ha megfőtt a burgonya, akkor egy tálban kavarjuk simára, csomómentesre a tejfölt a lisztel, tegyünk a főzőléből egy keveset hozzá majd mehet ez is a lábosba.
Mikor besűrűsödik akkor jó. ( Nekem elégvolt 2 evőkanál liszt ha esetleg nem elég akkor egy kevés burgonyát összekell pürésíteni és egy kevés keményítőt hozzáadni.)
Én gombás fasírtot sütöttem hozzá valami isteni finom :)