Kelkáposzta főzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 közepes méretű kelkáposzta (kb 1 kg)
- 4-5 krumpli
- só
- 3 db babérlevél
- 1 zöldségleves kocka
- 1 szál lángolt kolbász
Rántáshoz:
- 3-4 evőkanál finomliszt
- 3-4 ek olaj
- pici őrölt pirospaprika (1-2 tk)
- kevés víz
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit leszedjük, majd 4 részre vágjuk és a részeket külön-külön vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb edébye tesszük a káposztát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a leves kockát, majd a hámozott és kockázott krumplit is hozzáadjuk.
Addig főzzük néha-néha megkeverve, amíg a krumpli és a káposzta is megpuhul.
Közben elkészítjük a rántást. A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel együtt elkeverjük.
A kész rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett, majd a kolbászkarikákat is beletesszük és felforraljuk.
Tipp:
Fokhagymával illetve köménymaggal ízesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »