Kelkáposzta főzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű kelkáposzta (kb 1 kg)
- 4-5 krumpli
- só
- 3 db babérlevél
- 1 zöldségleves kocka
- 1 szál lángolt kolbász
Rántáshoz:
- 3-4 evőkanál finomliszt
- 3-4 ek olaj
- pici őrölt pirospaprika (1-2 tk)
- kevés víz
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit leszedjük, majd 4 részre vágjuk és a részeket külön-külön vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb edébye tesszük a káposztát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a leves kockát, majd a hámozott és kockázott krumplit is hozzáadjuk.
Addig főzzük néha-néha megkeverve, amíg a krumpli és a káposzta is megpuhul.
Közben elkészítjük a rántást. A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel együtt elkeverjük.
A kész rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett, majd a kolbászkarikákat is beletesszük és felforraljuk.
Tipp:
Fokhagymával illetve köménymaggal ízesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









