Kelkáposzta főzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg burgonya
- köménymag
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 150 g tejföl vagy kefir
- 2-3 evőkanál liszt
- pici víz
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből és simára keverjük.
Hozzáadjuk a főzelékhez a zúzott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és már kész is.
Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









