Kelkáposzta főzelék recept

Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 1 evőkanál olaj
- 30 dkg burgonya
- köménymag
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- 150 g tejföl vagy kefir
- 2-3 evőkanál liszt
- pici víz
Elkészítése:
A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből és simára keverjük.
Hozzáadjuk a főzelékhez a zúzott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és már kész is.
Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »