Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék recept

Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
Elkészítése:
A karalábét kis hasábokra vágjuk, a hagymát aprítjuk.
Egy magas serpenyőben némi olívaolajat és kb 1 ek vajat hevítünk. Beleöntjük a karalábét és nagyjából 10 percig pároljuk, közben lcsoljuk meg citrommal.
Kivesszük a serpenyőből a zöldséget és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát (ha kevés a zsiradék, adjuk hozzá a maradék vajat). Öntsük rá a tejszínt és a tejfölt. Keverjük el, adjuk hozzá a karalábét és egyszer forraljuk fel.
A végén fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal és tárkonnyal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »