Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék recept

Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
Elkészítése:
A karalábét kis hasábokra vágjuk, a hagymát aprítjuk.
Egy magas serpenyőben némi olívaolajat és kb 1 ek vajat hevítünk. Beleöntjük a karalábét és nagyjából 10 percig pároljuk, közben lcsoljuk meg citrommal.
Kivesszük a serpenyőből a zöldséget és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát (ha kevés a zsiradék, adjuk hozzá a maradék vajat). Öntsük rá a tejszínt és a tejfölt. Keverjük el, adjuk hozzá a karalábét és egyszer forraljuk fel.
A végén fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal és tárkonnyal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »