Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék recept
Hozzávalók:
- 3 db karalábé
- 1,5 fej vöröshagyma
- 1-2 ek vaj
- ízlés szerint olíva étolaj
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 500 ml tejszín
- 140 ml tejföl (1 kis doboz)
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint paprika
Elkészítése:
A karalábét kis hasábokra vágjuk, a hagymát aprítjuk.
Egy magas serpenyőben némi olívaolajat és kb 1 ek vajat hevítünk. Beleöntjük a karalábét és nagyjából 10 percig pároljuk, közben lcsoljuk meg citrommal.
Kivesszük a serpenyőből a zöldséget és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát (ha kevés a zsiradék, adjuk hozzá a maradék vajat). Öntsük rá a tejszínt és a tejfölt. Keverjük el, adjuk hozzá a karalábét és egyszer forraljuk fel.
A végén fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal és tárkonnyal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










