Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db karalábé
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek vaj
  • ízlés szerint olíva étolaj
  • ízlés szerint bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 500 ml tejszín
  • 140 ml tejföl (1 kis doboz)
  • 1/2 citrom leve
  • ízlés szerint paprika

Elkészítése:

A karalábét kis hasábokra vágjuk, a hagymát aprítjuk.

Egy magas serpenyőben némi olívaolajat és kb 1 ek vajat hevítünk. Beleöntjük a karalábét és nagyjából 10 percig pároljuk, közben lcsoljuk meg citrommal.

Kivesszük a serpenyőből a zöldséget és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát (ha kevés a zsiradék, adjuk hozzá a maradék vajat). Öntsük rá a tejszínt és a tejfölt. Keverjük el, adjuk hozzá a karalábét és egyszer forraljuk fel.

A végén fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal és tárkonnyal.