Házi vanília fagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 23 dkg cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5,5 dl zsíros tej (legalább 2,8-as, de a 3,5-es a legjobb)
- 2 dl 30%-os habtejszín
- 1 rúd vanília
Elkészítése:
A cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
Bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is.
Hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. (Ha valami oknál fogva főzés közben összetúrósodna, passzírozzuk át.)
Egy nagyobb tálba tesszük és úgy be a fagyasztóba. Legalább 3-4 alkalommal kb. fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »