Házi vanília fagyi

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 23 dkg cukor
  • 6 tojás sárgája
  • 5,5 dl zsíros tej (legalább 2,8-as, de a 3,5-es a legjobb)
  • 2 dl 30%-os habtejszín
  • 1 rúd vanília

Elkészítése:

A cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.

Bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is.

Hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk.

Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. (Ha valami oknál fogva főzés közben összetúrósodna, passzírozzuk át.)

Egy nagyobb tálba tesszük és úgy be a fagyasztóba. Legalább 3-4 alkalommal kb. fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni.

Ezután lehet szépen adagolni kehelybe, tölcsérbe, kis tálba vagy a desszert mellé.