Cukkini fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db nagy cukkini (tisztítva 1 kg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 4 ek zabpehely
- 6 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 ek kapor
- 1 tk oregánó
- 1 tk só
- zsemlemorzsa
- zsír, vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, besózom, jól elkeverem és fél órát állni hagyom. Ha már nem zsenge a cukkini, meghámozom, magokat eltávolítom.
A sajtot, fokhagymát lereszelem, hozzáadom a jól kinyomkodott cukkinit és a többi hozzávalót és jól összekeverem.
Ezzel a mennyiségű liszttel már összeáll a massza, de elég laza szerkezetű lesz a fasírt. Liszt és/vagy zabpehely hozzáadásával tömörebbé tehető.
Kézzel diónyi golyókat formázok, megforgatom zsemlemorzsában és bő, forró olajban piros ropogósra sütöm.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










