Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülök tatár recept

Csülök tatár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg füstölt hátsó csülök

    A főzővízbe:

    • 3 darab babérlevél
    • 15 szem egész bors
    • 1 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma

    A krémhez:

    • a darált csülök
    • bors
    • 1/2 evőkanál piros arany (óvatosan vele mert a sonka is sós)
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 evőkanál ketchup
    • 2 teákanál mustár
    • 12 dkg vaj
    • 2 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A csülköt a babérlevéllel, egész borssal, felszeletelt fokhagymával és hagymával fűszerezett vízben puhára főzzük.

    Ha a csülök megfőtt, akkor a levéből kiemeljük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd miután a csontot kiszedtük belőle, kétszer ledaráljuk.

    A darált csülökhöz hozzáadjuk a fűszereket és a vajat, majd jól összedolgozzuk a krémet. Megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal.
    Az elkészült krémbe belekeverjük a durvára vágott lilahagymát, majd hűtőbe rakjuk 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálaláskor pirítóst készítünk, amit megkenünk zúzott fokhagymával és vajjal, majd rákenjük a csülök tatárt. Ízlés szerint hagyma karikával is tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá