Csülök tatár recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg füstölt hátsó csülök
A főzővízbe:
- 3 darab babérlevél
- 15 szem egész bors
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
A krémhez:
- a darált csülök
- bors
- 1/2 evőkanál piros arany (óvatosan vele mert a sonka is sós)
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál ketchup
- 2 teákanál mustár
- 12 dkg vaj
- 2 fej lilahagyma
Elkészítése:
A csülköt a babérlevéllel, egész borssal, felszeletelt fokhagymával és hagymával fűszerezett vízben puhára főzzük.
Ha a csülök megfőtt, akkor a levéből kiemeljük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd miután a csontot kiszedtük belőle, kétszer ledaráljuk.
A darált csülökhöz hozzáadjuk a fűszereket és a vajat, majd jól összedolgozzuk a krémet. Megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal.
Az elkészült krémbe belekeverjük a durvára vágott lilahagymát, majd hűtőbe rakjuk 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor pirítóst készítünk, amit megkenünk zúzott fokhagymával és vajjal, majd rákenjük a csülök tatárt. Ízlés szerint hagyma karikával is tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »