Csülök tatár recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg füstölt hátsó csülök
A főzővízbe:
- 3 darab babérlevél
- 15 szem egész bors
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
A krémhez:
- a darált csülök
- bors
- 1/2 evőkanál piros arany (óvatosan vele mert a sonka is sós)
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál ketchup
- 2 teákanál mustár
- 12 dkg vaj
- 2 fej lilahagyma
Elkészítése:
A csülköt a babérlevéllel, egész borssal, felszeletelt fokhagymával és hagymával fűszerezett vízben puhára főzzük.
Ha a csülök megfőtt, akkor a levéből kiemeljük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd miután a csontot kiszedtük belőle, kétszer ledaráljuk.
A darált csülökhöz hozzáadjuk a fűszereket és a vajat, majd jól összedolgozzuk a krémet. Megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal.
Az elkészült krémbe belekeverjük a durvára vágott lilahagymát, majd hűtőbe rakjuk 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor pirítóst készítünk, amit megkenünk zúzott fokhagymával és vajjal, majd rákenjük a csülök tatárt. Ízlés szerint hagyma karikával is tálalhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.