Hozzávalók:
A főzővízbe:
A krémhez:
Elkészítése:
A csülköt a babérlevéllel, egész borssal, felszeletelt fokhagymával és hagymával fűszerezett vízben puhára főzzük.
Ha a csülök megfőtt, akkor a levéből kiemeljük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd miután a csontot kiszedtük belőle, kétszer ledaráljuk.
A darált csülökhöz hozzáadjuk a fűszereket és a vajat, majd jól összedolgozzuk a krémet. Megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal.
Az elkészült krémbe belekeverjük a durvára vágott lilahagymát, majd hűtőbe rakjuk 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor pirítóst készítünk, amit megkenünk zúzott fokhagymával és vajjal, majd rákenjük a csülök tatárt. Ízlés szerint hagyma karikával is tálalhatjuk.