Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájas táska recept

Csirkemájas táska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 2 csapott evőkanál porcukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • 20 dkg füstölt sajt (Karaván – a szélét vegyük, ami füstösebb),

    A májas töltelékhez:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 fej nagyobb vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg libazsír vagy olaj
    • 2 teáskanál majoránna
    • 1 kiskanál kakukkfű
    • 1 dl tej
    • 2 cl jó minőségű konyak
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálba tegyük bele a lisztet, a porélesztőt, porcukrot és a reszelt sajtot. A száraz anyagokat keverjük össze.

    A tejet tegyük egy edénybe a vajjal és melegítsük fel. Hagyjuk, hogy a tejben a vaj felolvadjon. A tejes vajas keveréket apránként adjuk a szárazanyaghoz.

    Egy fakanállal keverjük össze (nem kell dagasztani) kicsit ragacsos félkemény tésztát kell, hogy kapjunk. Takarjuk le a tálat és tegyük hűtőbe 2-3 órára vagy egy éjszakára. Hagyjuk, hogy kétszeresére meg kelljen.

    Amíg a tésztánk a hűtőben vacog és lassan meg kell készítsük el tölteléket. A hagymát és fokhagymát dinszteljük meg a zsiradékon. Adjuk hozzá a majoránnát és a kakukkfüvet. A hagymás alapra tegyük rá a kisebb darabokra vágott májat.

    A májat pirítsuk le vigyázva arra, hogy szaftos maradjon és ne száradjon ki. A májas keverékből vegyünk ki egy keveset. A másik részhez adjuk hozzá a tejet és a konyakot botmixerrel keverjük simára.

    Majd keverjük össze a kétféle állagú májat ha kell még ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel és a majoránnával megkelt tésztát nyújtsuk ki vágjuk ki a tésztából a táska formát. A forma egyik részére tegyünk tölteléket.

    A tészta felső részét egy éles késsel csíkozzuk be majd hajtsuk rá a májas részre. Tegyük tepsire és kenjük le tojással a péksüteményünket.

    Süthetjük azonnal előmelegített sütőben 170 C 15-18 percig. Vagy egy éjszakára formázva a hűtőbe tehetjük és másnap reggel hideg sütőben kezdjük el sütni

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá