Burgonyás tallérok recept

Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem (ízlés szerint)
- zöldhagyma (ízlés szerint)
- fél tk bors
- fél tk só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyákat egészben megfőzzük.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.
A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.
Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Mártogatóssal kínáljuk.
Tipp:
A kész masszát érdemes megkóstolni és igény szerint sózni, ha kell még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »