Burgonyás tallérok recept
Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyem (ízlés szerint)
- zöldhagyma (ízlés szerint)
- fél tk bors
- fél tk só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyákat egészben megfőzzük.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.
A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.
Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Mártogatóssal kínáljuk.
Tipp:
A kész masszát érdemes megkóstolni és igény szerint sózni, ha kell még.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









