Burgonyás tallérok recept

Hozzávalók:
- 5 közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem (ízlés szerint)
- zöldhagyma (ízlés szerint)
- fél tk bors
- fél tk só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyákat egészben megfőzzük.
A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk borssal.
A burgonyákat összetörjük, hozzáadjuk a hagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, zöldhagymát és a sót, majd alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és ezzel is alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel golflabda méretű golyókat készítünk, amit ellapítunk és lisztezett deszkára helyezzük.
Egy nagyobb serpenyőben kb ujjnyi olajat forrósítunk, amiben szép barnára sütjük a tallérok mindkét oldalát. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Mártogatóssal kínáljuk.
Tipp:
A kész masszát érdemes megkóstolni és igény szerint sózni, ha kell még.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »