Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpik gazdagon recept

Aszpik gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sonka
    • 15 dkg mirelit zöldborsó
    • 15 dkg mirelit répa
    • fél kígyóuborka
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt fekete bors
    • őrölt oregánó
    • 10 g étkezési zselatin
    • 4 evőkanál víz
    • 4 dl víz

    Elkészítése:

    A főtt tojásokat felszeleteljük tojásszeletelővel.

    A mirelit zöldségeket forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. A kígyóuborkát kockákra vágjuk, majd ha kihűlt a borsó és a répa, összekeverjük az uborkával.

    4 evőkanál vízbe belekeverjük a zselatint és utána felengedjük 4 dl vízzel, majd rakunk bele egy teáskanál ételízesítőt is. Addig melegítjü, amíg a zselatin felolvad, de nem szebad forralni!

    Az őzgerincformát kibéleljük frissentartó fóliával. Alulra kerül egy sor tojáskarika, egy sor zöldség és rá egy sor kockázott sonka. A végén pedig egy csipet bors és egy csipet oregánó kerül a sonkára.

    Az aszpik egyharmadát ráöntjük és folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteget sonkával zárjuk.

    Betesszük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kivesszük, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk a folpackot és felszeleteljük.

    Tálaláskor főtt sonkával, franciasalátával és friss kenyérrel isteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá