Aszpik gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 főtt tojás
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg mirelit zöldborsó
  • 15 dkg mirelit répa
  • fél kígyóuborka
  • 1 tk ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • őrölt oregánó
  • 10 g étkezési zselatin
  • 4 evőkanál víz
  • 4 dl víz

Elkészítése:

A főtt tojásokat felszeleteljük tojásszeletelővel.

A mirelit zöldségeket forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. A kígyóuborkát kockákra vágjuk, majd ha kihűlt a borsó és a répa, összekeverjük az uborkával.

4 evőkanál vízbe belekeverjük a zselatint és utána felengedjük 4 dl vízzel, majd rakunk bele egy teáskanál ételízesítőt is. Addig melegítjü, amíg a zselatin felolvad, de nem szebad forralni!

Az őzgerincformát kibéleljük frissentartó fóliával. Alulra kerül egy sor tojáskarika, egy sor zöldség és rá egy sor kockázott sonka. A végén pedig egy csipet bors és egy csipet oregánó kerül a sonkára.

Az aszpik egyharmadát ráöntjük és folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteget sonkával zárjuk.

Betesszük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kivesszük, kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk a folpackot és felszeleteljük.

Tálaláskor főtt sonkával, franciasalátával és friss kenyérrel isteni.