Zöldséges marharagu recept

Hozzávalók:
- 2 kg marhalábszár
- 5 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- fél kg hagyma
- fél kg gomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dkg szalonna
- pirospaprika
- kömény
- majoránna
- só, bors
- 3 dl fehérbor
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük, majd kivesszük a pörcöt és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát.
Amikor megpirult, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, majd visszatesszük a tűzhelyre és beletesszük a húst is.
Amikor elkezd forrni, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és köménnyel, majd nyomunk bele 3 gerezd fokhagymát. A főzés vége felé felöntjük 3 dl fehérborral, majd belerakjuk a zöldségeket. Újra fűszerezzük, majd készre főzzük.
Krumpli gombóccal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »