Zöldséges marharagu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kg marhalábszár
  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • fél kg hagyma
  • fél kg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg szalonna
  • pirospaprika
  • kömény
  • majoránna
  • só, bors
  • 3 dl fehérbor

Elkészítése:

A szalonnát kisütjük, majd kivesszük a pörcöt és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát.

Amikor megpirult, félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel, majd visszatesszük a tűzhelyre és beletesszük a húst is.

Amikor elkezd forrni, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és köménnyel, majd nyomunk bele 3 gerezd fokhagymát. A főzés vége felé felöntjük 3 dl fehérborral, majd belerakjuk a zöldségeket. Újra fűszerezzük, majd készre főzzük.

Krumpli gombóccal tálaljuk.