Zöldborsós rizses pulykahús recept

Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső combfilé
- 25 dkg rizs
- 1 nagyobb lecsópaprika (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- kevés só
- frissen őrölt bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
- 2 csésze leves alaplé
Elkészítése:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát és a paradicsomot is.
A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével. A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra! Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz. Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük.
Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz. Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti, és sajtot is reszelhetünk rá.
Tipp:
Lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni.
Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót a most leírt rizses hús recepttel. Mi magyarok inkább így szoktuk meg. A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő, főként a pulyka felső combfilé.
A zöldborsós rizses pulykahús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »