Zöldborsós rizses pulykahús recept
Hozzávalók:
- 60 dkg pulyka felső combfilé
- 25 dkg rizs
- 1 nagyobb lecsópaprika (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- kevés só
- frissen őrölt bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
- 2 csésze leves alaplé
Elkészítése:
A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát és a paradicsomot is.
A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével. A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra! Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz. Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük.
Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz. Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti, és sajtot is reszelhetünk rá.
Tipp:
Lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni.
Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót a most leírt rizses hús recepttel. Mi magyarok inkább így szoktuk meg. A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő, főként a pulyka felső combfilé.
A zöldborsós rizses pulykahús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


