Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós rizses pulykahús recept

Zöldborsós rizses pulykahús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulyka felső combfilé
    • 25 dkg rizs
    • 1 nagyobb lecsópaprika (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 nagy fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 marék fagyasztott zöldborsó
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • kevés olíva olaj
    • 2 csésze leves alaplé

    Elkészítése:

    A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát és a paradicsomot is.

    A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével. A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra! Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz. Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük.

    Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz. Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti, és sajtot is reszelhetünk rá.

    Tipp:

    Lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni.

    Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót a most leírt rizses hús recepttel. Mi magyarok inkább így szoktuk meg. A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő, főként a pulyka felső combfilé.

    A zöldborsós rizses pulykahús kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 102 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá