Zöldborsós rizses pulykahús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felső combfilé
  • 25 dkg rizs
  • 1 nagyobb lecsópaprika (esetleg színes kápia, vagy kaliforniai paprika)
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • kevés olíva olaj
  • 2 csésze leves alaplé

Elkészítése:

A hagymát apróra daraboljuk, majd kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, és megsózzuk. A szokásosnál kicsit apróbbra vágott pulykahúst hozzátesszük, és fehéredésig pirítjuk. Adjuk hozzá a nagyon apróra vágott paprikát és a paradicsomot is.

A rizst pirítsuk meg kevés olajon egy másik edényben, majd öntsük fel dupla mennyiségű alaplével. A korábban elkészített, és a hűtőben tárolt csont alaplé tökéletes erre a célra! Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megpuhult húshoz. Hozzákeverjük a zöldborsót is, majd összefőzzük.

Ha száraznak érezzük, pótoljuk még rajta az alaplevet, mert a rizs sokat felvesz. Jól borsozzuk meg, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Csípős paprikát is tehetünk mellé, ha valaki szereti, és sajtot is reszelhetünk rá.

Tipp:

Lehet fagyasztott vegyes zöldségből, esetleg 1/2 üveg leszűrt, konzerv üveges zöldborsóból is készíteni.

Ne tévesszük össze a olasz módra készített sokkal krémesebb rizottót a most leírt rizses hús recepttel. Mi magyarok inkább így szoktuk meg. A pulyka pedig nagyon sokoldalú húsféle, erre is kitűnő, főként a pulyka felső combfilé.