Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörös káposztás rakott burgonya recept

Vörös káposztás rakott burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej vörös káposzta
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 1 babérlevél
    • 1 dl zöldség alaplé
    • só ízlés szerint
    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg sajt (tetejére)
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A káposztát vékony cikkekre felszeleteljük.

    Olajon megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a káposztát. Hozzáadunk 1 babérlevelet, ráöntjük a zöldség alaplevet, ízlés szerint sózzuk, és közepes lángon kb. 40 percig főzzük.

    A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. A másik vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, 1 dl vizet öntünk alá, és készre sütjük.

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, belerétegezünk egy sor burgonyát, ráhalmozzuk a káposztát, elosztjuk rajta a húst, elsimítjuk rajta a tejfölt, befedjük a maradék burgonyával, ráreszeljük a sajtot, és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá