Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros lencseleves recept

Vörösboros lencseleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
    • 0,5 l vörösbor
    • 0,25 kg füstölt főtt tarja
    • 0,25 kg csiperkegomba
    • 2 db közepes vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 marhahúsleves-kocka
    • 5 dkg reszelt parmezán sajt

    Elkészítése:

    A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, majd szeleteljük.

    A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.

    Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.

    A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét.

    15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat.

    Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá