Vörösboros lencseleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lencse /legjobb lenne a vörös/
  • 0,5 l vörösbor
  • 0,25 kg füstölt főtt tarja
  • 0,25 kg csiperkegomba
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítése:

A lencsét átválogatjuk, majd megmossuk, és előző este beáztatjuk a borba. A gombát alaposan megmossuk, majd szeleteljük.

A hagymákat meghámozzuk és apróra vágjuk. A sárga- és a fehérrépát meghámozzuk, majd felkarikázzuk.

Az olajon egy serpenyőben megdinszteljük a gombát, később hozzáadjuk a hagymákat is. Ezután következik a felkockázott tarja, a lencse és a húsleveskocka.

A vizet utánatöltve biztosítjuk a leves kívánt sűrűségét.

15 perccel a lencse megpuhulása előtt hozzáadjuk a répákat.

Tálaláskor szórunk rá egy kis parmezánt.