Vörösboros lencsegulyás recept

Hozzávalók:
- 20 dkg lencse (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa felkockázva
- 2 petrezselyemgyökér felkockázva
- 1 kis darab zeller felkockázva
- 1 kis darab karalábé felkockázva
- 2 babérlevél
- 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
- 10-15 dkg füstölt csülök
- 1/2 szál lángolt kolbász
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 dl vörösbor
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál liszt
Elkészítése:
A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, kiválogatjuk. Egy nagy lábasban kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felaprított zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáöntjük a vizet, amiben a lencse fő majd (nem azt, amiben megmostuk). Bőven adjunk hozzá vizet, hogy elég leve legyen, mivel a főzés során veszít a mennyiségéből, és a végén behabarjuk.
A lábasba tesszük a babérleveleket és a felkockázott füstölt csülköt is. Amikor a lencse és a hús már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a bort, és pár percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a vékonyra karikázott kolbászt is. Amikor mindent megfelelően puhának találunk, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd két merőkanálnyi levest hozzákeverünk, hogy sima habarást kapjunk. Ezt visszaöntjük a levesbe, alaposan elkeverjük, majd ízesítésként facsarunk bele citromlevet – az ecet helyett, mert a citrom lágyabb ízt ad.
A galuskához felverjük a tojást, majd fokozatosan hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy sűrű tésztát kapjunk. A villával kisebb galuskákat szaggatunk a levesbe, és ha megfőttek, a leves készen áll a tálalásra.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »