Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösboros lencsegulyás recept

Vörösboros lencsegulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse (száraz)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 sárgarépa felkockázva
    • 2 petrezselyemgyökér felkockázva
    • 1 kis darab zeller felkockázva
    • 1 kis darab karalábé felkockázva
    • 2 babérlevél
    • 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
    • 10-15 dkg füstölt csülök
    • 1/2 szál lángolt kolbász
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 dl vörösbor
    • só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

    Tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, kiválogatjuk. Egy nagy lábasban kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felaprított zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáöntjük a vizet, amiben a lencse fő majd (nem azt, amiben megmostuk). Bőven adjunk hozzá vizet, hogy elég leve legyen, mivel a főzés során veszít a mennyiségéből, és a végén behabarjuk.

    A lábasba tesszük a babérleveleket és a felkockázott füstölt csülköt is. Amikor a lencse és a hús már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a bort, és pár percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a vékonyra karikázott kolbászt is. Amikor mindent megfelelően puhának találunk, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd két merőkanálnyi levest hozzákeverünk, hogy sima habarást kapjunk. Ezt visszaöntjük a levesbe, alaposan elkeverjük, majd ízesítésként facsarunk bele citromlevet – az ecet helyett, mert a citrom lágyabb ízt ad.

    A galuskához felverjük a tojást, majd fokozatosan hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy sűrű tésztát kapjunk. A villával kisebb galuskákat szaggatunk a levesbe, és ha megfőttek, a leves készen áll a tálalásra.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá