Vörösboros lencsegulyás

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse (száraz)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa felkockázva
  • 2 petrezselyemgyökér felkockázva
  • 1 kis darab zeller felkockázva
  • 1 kis darab karalábé felkockázva
  • 2 babérlevél
  • 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
  • 10-15 dkg füstölt csülök
  • 1/2 szál lángolt kolbász
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 2 dl vörösbor
  • só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

Tésztához:

  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál liszt