Hozzávalók:
Tésztához:
Elkészítése:
A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, kiválogatjuk. Egy nagy lábasban kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a felaprított zöldségeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáöntjük a vizet, amiben a lencse fő majd (nem azt, amiben megmostuk). Bőven adjunk hozzá vizet, hogy elég leve legyen, mivel a főzés során veszít a mennyiségéből, és a végén behabarjuk.
A lábasba tesszük a babérleveleket és a felkockázott füstölt csülköt is. Amikor a lencse és a hús már majdnem megpuhult, hozzáöntjük a bort, és pár percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a vékonyra karikázott kolbászt is. Amikor mindent megfelelően puhának találunk, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd két merőkanálnyi levest hozzákeverünk, hogy sima habarást kapjunk. Ezt visszaöntjük a levesbe, alaposan elkeverjük, majd ízesítésként facsarunk bele citromlevet – az ecet helyett, mert a citrom lágyabb ízt ad.
A galuskához felverjük a tojást, majd fokozatosan hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy sűrű tésztát kapjunk. A villával kisebb galuskákat szaggatunk a levesbe, és ha megfőttek, a leves készen áll a tálalásra.