Vegán chilis bab recept

Hozzávalók:
- 20 dkg bulgur vagy (basmati) rizs
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv darabolt paradicsom paradicsomlében eltéve
- 1 piros húsú paprika
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- víz
- 2 tk (füstölt) pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- kb 1 ek olaj
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk. A fokhagymát zúzzuk a paprikát és a vöröshagymát pedig felaprítjuk.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát, majd mikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, bulgurt vagy rizst és paprikát, majd pár percig pirítjuk az egészet.
Közben a bab és kukorica konzerveket leszűrjük és hozzáadjuk az ételhez. Ráöntjük a paradicsomot és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk és borsozzuk, adunk hozzá pirospaprikát is. Addig főzzük, amíg a bulgur/rizs meg nem puhul. Közben néhányszor megkeverjük és pótoljuk a vizet alatta.
A végén ha szeretnénk, akkor szórhatunk bele aprított petrezselymet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »