Vegán chilis bab recept
Hozzávalók:
- 20 dkg bulgur vagy (basmati) rizs
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv darabolt paradicsom paradicsomlében eltéve
- 1 piros húsú paprika
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- víz
- 2 tk (füstölt) pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- kb 1 ek olaj
Elkészítése:
A hagymát, fokhagymát meghámozzuk. A fokhagymát zúzzuk a paprikát és a vöröshagymát pedig felaprítjuk.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd elkezdjük rajta dinsztelni a vöröshagymát, majd mikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadjuk a fokhagymát, bulgurt vagy rizst és paprikát, majd pár percig pirítjuk az egészet.
Közben a bab és kukorica konzerveket leszűrjük és hozzáadjuk az ételhez. Ráöntjük a paradicsomot és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk és borsozzuk, adunk hozzá pirospaprikát is. Addig főzzük, amíg a bulgur/rizs meg nem puhul. Közben néhányszor megkeverjük és pótoljuk a vizet alatta.
A végén ha szeretnénk, akkor szórhatunk bele aprított petrezselymet is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










