Varászlói szaftos húsgolyók recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors ízlés szerint
- 25 dkg tészta
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek étolaj vagy zsír
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk.
A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük és kis gombócokat formázunk a masszából.
Pörkölt alapot készítünk. A megtosztított és finomra vágott hagymákat az olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, köményt és sót, majd felöntjük 5 dl vízzel.
Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat, majd lefedjük és kis lángos készre főzzük.
A tésztát sós, lobogós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A húsgolyókat a tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »