Varászlói szaftos húsgolyók recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors ízlés szerint
- 25 dkg tészta
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek étolaj vagy zsír
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk.
A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük és kis gombócokat formázunk a masszából.
Pörkölt alapot készítünk. A megtosztított és finomra vágott hagymákat az olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, köményt és sót, majd felöntjük 5 dl vízzel.
Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat, majd lefedjük és kis lángos készre főzzük.
A tésztát sós, lobogós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A húsgolyókat a tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.