Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Varászlói szaftos húsgolyók recept

Varászlói szaftos húsgolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 zsemle
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors ízlés szerint
    • 25 dkg tészta
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 ek étolaj vagy zsír
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • gulyáskrém ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk.

    A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük és kis gombócokat formázunk a masszából.

    Pörkölt alapot készítünk. A megtosztított és finomra vágott hagymákat az olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, köményt és sót, majd felöntjük 5 dl vízzel.

    Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat, majd lefedjük és kis lángos készre főzzük.

    A tésztát sós, lobogós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A húsgolyókat a tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá