Varászlói szaftos húsgolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Varászlói szaftos húsgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 25 dkg tészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek étolaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • gulyáskrém ízlés szerint

Elkészítése:

A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomkodjuk.

A húshoz adjuk a zsemléket, a tojásokat és ízlés szeritn sózzuk és borsozzuk. Alaposan összekeverjük és kis gombócokat formázunk a masszából.

Pörkölt alapot készítünk. A megtosztított és finomra vágott hagymákat az olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, köményt és sót, majd felöntjük 5 dl vízzel.

Amikor felforrt, beletesszük a húsgolyókat, majd lefedjük és kis lángos készre főzzük.

A tésztát sós, lobogós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A húsgolyókat a tésztával tálaljuk.