Töltött virsli sajtágyon recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt virsli
- 2 nagyobb tv paprika
- 25 dkg trappista sajt
- ahány virsli, annyi szelet bacon
- 4-5 szál friss tárkony
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)
Elkészítése:
A tepsit kikenjük a kacsazsírral.
A sajtot és a paprikát vékony csíkokra illetve hasábokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A virsliket hosszában 3/4-ig bevágjuk és minden csíkba belehelyezünk 1-1 sajtot és paprikát. A bacont szorosan rátekerjük és tepsibe tesszük, majd a tárkony szálakat elhelyezzük közötte.
Sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a virslik, a sajt egy része kissé szétfolyik az alján, de a végén úgy is egybefüggően fogja tartani a virslitekercseket és szépen szeletelhető.
Még forrón önmagában kenyérrel tálaljuk, de egy jó kis főzelék mellé is tökéletes!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.