Töltött virsli sajtágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt virsli
- 2 nagyobb tv paprika
- 25 dkg trappista sajt
- ahány virsli, annyi szelet bacon
- 4-5 szál friss tárkony
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)
Elkészítése:
A tepsit kikenjük a kacsazsírral.
A sajtot és a paprikát vékony csíkokra illetve hasábokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A virsliket hosszában 3/4-ig bevágjuk és minden csíkba belehelyezünk 1-1 sajtot és paprikát. A bacont szorosan rátekerjük és tepsibe tesszük, majd a tárkony szálakat elhelyezzük közötte.
Sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a virslik, a sajt egy része kissé szétfolyik az alján, de a végén úgy is egybefüggően fogja tartani a virslitekercseket és szépen szeletelhető.
Még forrón önmagában kenyérrel tálaljuk, de egy jó kis főzelék mellé is tökéletes!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »