Töltött virsli sajtágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt virsli
- 2 nagyobb tv paprika
- 25 dkg trappista sajt
- ahány virsli, annyi szelet bacon
- 4-5 szál friss tárkony
- só
- őrölt bors
- 3-4 ek kacsazsír (vagy étolaj)
Elkészítése:
A tepsit kikenjük a kacsazsírral.
A sajtot és a paprikát vékony csíkokra illetve hasábokra vágjuk.
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A virsliket hosszában 3/4-ig bevágjuk és minden csíkba belehelyezünk 1-1 sajtot és paprikát. A bacont szorosan rátekerjük és tepsibe tesszük, majd a tárkony szálakat elhelyezzük közötte.
Sózzuk, borsozzuk és betesszük a sütőbe. 30-35 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Mialatt sülnek a virslik, a sajt egy része kissé szétfolyik az alján, de a végén úgy is egybefüggően fogja tartani a virslitekercseket és szépen szeletelhető.
Még forrón önmagában kenyérrel tálaljuk, de egy jó kis főzelék mellé is tökéletes!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »