Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kelkáposzta recept

Töltött kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált marhahús
    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 kis fej kelkáposzta
    • 25 g reszelt parmezán
    • olívaolaj
    • 1 ek zsemlemorzsa
    • 1 fej vöröshagyma
    • fokhagyma
    • fokhagymakrém és kápia paprikakrém
    • vaj
    • só, bors, pirospaprika
    • egy kevés húsleves

    Elkészítése:

    Pár percre tegyük forró vízbe a kelkáposzta leveleit, majd finoman szárítsuk meg őket egy konyharuhával.

    Tegyük a kétféle darált húst egy keverőtálba, adjunk hozzá sót, zúzott fokhagymát és pirospaprikát ízlés szerint.

    Jól keverjük össze a tölteléknek valót és tegyük félre.

    Vegyünk egy-egy kelkáposzta levelet, terítsük a munkalapra és vágjuk ki a vastagabb torzsaszárát. Helyezzünk rá a töltelékből annyit, hogy a levél kényelmesen összetekerhető legyen, valahogy úgy, ahogy a töltött káposztánál megszoktuk.

    A tekercseket rögzítsük hústűvel, de ha ügyesen tekertünk, ez szükségtelenné válik.

    Hevítsünk fel egy serpenyőben vajat és olajat, abban pároljuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát, majd helyezzük a serpenyőbe a megtöltött tekercseinket.

    Adjunk hozzá kevés húslevest, és főzzük puhára

    Tegyünk hozzá 1 tk kápia paprikakrémet és ízesítsük kevés fokhagymakrémmel.

    Amikor készen van, vegyük ki a tekercseket a mártásból, és a mártást botmixerrel turmixoljuk simára.

    Tálaljuk a mártást és a közepére ültessük a tekercseket.

    Pirított morzsával, és parmezánnal megszórva kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá