Töltött kelkáposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 25 g reszelt parmezán
  • olívaolaj
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • fokhagymakrém és kápia paprikakrém
  • vaj
  • só, bors, pirospaprika
  • egy kevés húsleves

Elkészítése:

Pár percre tegyük forró vízbe a kelkáposzta leveleit, majd finoman szárítsuk meg őket egy konyharuhával.

Tegyük a kétféle darált húst egy keverőtálba, adjunk hozzá sót, zúzott fokhagymát és pirospaprikát ízlés szerint.

Jól keverjük össze a tölteléknek valót és tegyük félre.

Vegyünk egy-egy kelkáposzta levelet, terítsük a munkalapra és vágjuk ki a vastagabb torzsaszárát. Helyezzünk rá a töltelékből annyit, hogy a levél kényelmesen összetekerhető legyen, valahogy úgy, ahogy a töltött káposztánál megszoktuk.

A tekercseket rögzítsük hústűvel, de ha ügyesen tekertünk, ez szükségtelenné válik.

Hevítsünk fel egy serpenyőben vajat és olajat, abban pároljuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát, majd helyezzük a serpenyőbe a megtöltött tekercseinket.

Adjunk hozzá kevés húslevest, és főzzük puhára

Tegyünk hozzá 1 tk kápia paprikakrémet és ízesítsük kevés fokhagymakrémmel.

Amikor készen van, vegyük ki a tekercseket a mártásból, és a mártást botmixerrel turmixoljuk simára.

Tálaljuk a mártást és a közepére ültessük a tekercseket.

Pirított morzsával, és parmezánnal megszórva kínálhatjuk.