Hozzávalók:
Elkészítése:
Pár percre tegyük forró vízbe a kelkáposzta leveleit, majd finoman szárítsuk meg őket egy konyharuhával.
Tegyük a kétféle darált húst egy keverőtálba, adjunk hozzá sót, zúzott fokhagymát és pirospaprikát ízlés szerint.
Jól keverjük össze a tölteléknek valót és tegyük félre.
Vegyünk egy-egy kelkáposzta levelet, terítsük a munkalapra és vágjuk ki a vastagabb torzsaszárát. Helyezzünk rá a töltelékből annyit, hogy a levél kényelmesen összetekerhető legyen, valahogy úgy, ahogy a töltött káposztánál megszoktuk.
A tekercseket rögzítsük hústűvel, de ha ügyesen tekertünk, ez szükségtelenné válik.
Hevítsünk fel egy serpenyőben vajat és olajat, abban pároljuk üvegesre az egészen apróra vágott vöröshagymát, majd helyezzük a serpenyőbe a megtöltött tekercseinket.
Adjunk hozzá kevés húslevest, és főzzük puhára
Tegyünk hozzá 1 tk kápia paprikakrémet és ízesítsük kevés fokhagymakrémmel.
Amikor készen van, vegyük ki a tekercseket a mártásból, és a mártást botmixerrel turmixoljuk simára.
Tálaljuk a mártást és a közepére ültessük a tekercseket.
Pirított morzsával, és parmezánnal megszórva kínálhatjuk.