Töltött karalábé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 zsenge karalábé
- 40 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 5 dkg rizs félig megfőzve
- só, bors ízlés szerint
- 150 tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A karalábékat megmossuk. A tetejét levágjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy ne dőljenek el, belsejét kivájjuk.
A hagymát finomra vágva megdinszteljük az olajon, majd hozzákeverjük a darált húshoz a rizzsel és hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot ízlés szerint. Az egészet összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. Rátesszük a tetejét és mellé rakjuk a kivájt karalábé darabokat, majd felöntjük annyi vízzel hogy, 3/4-ig ellepje. Takaréklángon készre főzzük.
Mikor megfőtt, akkor a karalábékat kiemeljük, a levét tejföl és liszt keverékkel behabarjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a töltött karalábét tányérra szedjük és mellé kanalazzuk a szószt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »