Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé recept

Töltött karalábé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 zsenge karalábé
    • 40 dkg darálthús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
    • 5 dkg rizs félig megfőzve
    • só, bors ízlés szerint
    • 150 tejföl
    • 2 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A karalábékat megmossuk. A tetejét levágjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy ne dőljenek el, belsejét kivájjuk.

    A hagymát finomra vágva megdinszteljük az olajon, majd hozzákeverjük a darált húshoz a rizzsel és hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot ízlés szerint. Az egészet összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. Rátesszük a tetejét és mellé rakjuk a kivájt karalábé darabokat, majd felöntjük annyi vízzel hogy, 3/4-ig ellepje. Takaréklángon készre főzzük.

    Mikor megfőtt, akkor a karalábékat kiemeljük, a levét tejföl és liszt keverékkel behabarjuk és összeforraljuk.

    Tálaláskor a töltött karalábét tányérra szedjük és mellé kanalazzuk a szószt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá