Töltött karalábé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 zsenge karalábé
- 40 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 5 dkg rizs félig megfőzve
- só, bors ízlés szerint
- 150 tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A karalábékat megmossuk. A tetejét levágjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy ne dőljenek el, belsejét kivájjuk.
A hagymát finomra vágva megdinszteljük az olajon, majd hozzákeverjük a darált húshoz a rizzsel és hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot ízlés szerint. Az egészet összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. Rátesszük a tetejét és mellé rakjuk a kivájt karalábé darabokat, majd felöntjük annyi vízzel hogy, 3/4-ig ellepje. Takaréklángon készre főzzük.
Mikor megfőtt, akkor a karalábékat kiemeljük, a levét tejföl és liszt keverékkel behabarjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a töltött karalábét tányérra szedjük és mellé kanalazzuk a szószt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »