Töltött karalábé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 zsenge karalábé
  • 40 dkg darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg rizs félig megfőzve
  • só, bors ízlés szerint
  • 150 tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A karalábékat megmossuk. A tetejét levágjuk, az alját egyenesre vágjuk, hogy ne dőljenek el, belsejét kivájjuk.

A hagymát finomra vágva megdinszteljük az olajon, majd hozzákeverjük a darált húshoz a rizzsel és hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot ízlés szerint. Az egészet összekeverjük és megtöltjük a karalábékat. Rátesszük a tetejét és mellé rakjuk a kivájt karalábé darabokat, majd felöntjük annyi vízzel hogy, 3/4-ig ellepje. Takaréklángon készre főzzük.

Mikor megfőtt, akkor a karalábékat kiemeljük, a levét tejföl és liszt keverékkel behabarjuk és összeforraljuk.

Tálaláskor a töltött karalábét tányérra szedjük és mellé kanalazzuk a szószt.