Töltött karalábé recept

Hozzávalók:
- 4 karalábé
- 1 ek vaj vagy más zsiradék
- 50 dkg darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma (én a hússal darálom le, de lehet aprítani is)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zabpehely vagy rizs
- 1 kis doboz tejföl
- 2 ek liszt (én teljes kiörlésűt vagy zabpehelylisztet használok)
- só, őrölt bors
- csipet cukor
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítése:
A karalábékat megpucoljuk, kettévágjuk, majd a közepüket kivájjuk.
A húst a vöröshagymával ledaráljuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet vagy rizst, majd az egészet összedolgozzuk és a kivájt karalábékat megtöltjük. A kimaradt töltelékből gombócokat formázunk.
A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd a csipet cukrot, illetve a karalábéforgácsokat enyhén megpirítjuk, sózzuk és 2 liter vízzel felengedjük.
Amikor felforrt a víz, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat. Lefedve puhára pároljuk.
Ha megfőtt, akkor a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és egy kevés vízzel hígítva a karalábékra öntjük, petrezselyemzölddel bőven megszórjuk és még egyszer felforraljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »