Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött karalábé recept

Töltött karalábé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 karalábé
    • 1 ek vaj vagy más zsiradék
    • 50 dkg darált hús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma (én a hússal darálom le, de lehet aprítani is)
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zabpehely vagy rizs
    • 1 kis doboz tejföl
    • 2 ek liszt (én teljes kiörlésűt vagy zabpehelylisztet használok)
    • só, őrölt bors
    • csipet cukor
    • aprított petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A karalábékat megpucoljuk, kettévágjuk, majd a közepüket kivájjuk.

    A húst a vöröshagymával ledaráljuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat, zabpelyhet vagy rizst, majd az egészet összedolgozzuk és a kivájt karalábékat megtöltjük. A kimaradt töltelékből gombócokat formázunk.

    A vajat egy nagyobb lábasban megolvasztjuk, majd a csipet cukrot, illetve a karalábéforgácsokat enyhén megpirítjuk, sózzuk és 2 liter vízzel felengedjük.

    Amikor felforrt a víz, belerakjuk a megtöltött karalábékat és a maradék töltelékből formált gombócokat. Lefedve puhára pároljuk.

    Ha megfőtt, akkor a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük és egy kevés vízzel hígítva a karalábékra öntjük, petrezselyemzölddel bőven megszórjuk és még egyszer felforraljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá