Töltött karaj fűszeres sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 karaj
- 1 szál sütni való kolbász
- 1 kg krumpli
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál vegeta
- 0,5 kávéskanál örőlt bors
- olaj
- 2 teáskanál grill zöldségkeverék
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverjük a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.
A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.
A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.
Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá éb 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »