Töltött karaj fűszeres sült krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 karaj
- 1 szál sütni való kolbász
- 1 kg krumpli
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál vegeta
- 0,5 kávéskanál örőlt bors
- olaj
- 2 teáskanál grill zöldségkeverék
- 1 teáskanál petrezselyemzöld
Elkészítése:
A sütés előtti napon a kolbászt betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. 3 ek olajat elkeverjük a grill fűszerrel és a petrezselyemmel.
A krumplit egy nagyobb tepsibe tesszük, majd ráöntjük az ízesített olajat és jól összeforgatjuk az egészet.
A karajt átszúrjuk és beledugjuk a fagyott kolbászt.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és kérget pirítunk a hús minden oldalára. 3 ek olajban elkeverjük a sót, zúzott fokhagymát, borsot és a vegetát, majd ezt a keveréket alaposan beledörzsöljük a már nem meleg húsba.
Az elkészített húst a krumplira tesszük, öntünk alá éb 1 dl vizet és alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük. Félidőben levesszük róla a fóliát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »