Töltött káposzta a sütőből recept
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 kg darált hús (akár baromfi is lehet)
- só
- bors vagy borsikafű
- pirospaprika
- fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg barna rizs vagy hajdina
Továbbá:
- 1 fej savanyú káposzta
- 1 kg savanyú apró káposzta
- pirospaprika
- tejföl
- füstölt kolbász (el is maradhat)
Elkészítése:
Megmossuk a rizst/hajdinát, majd hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját és összegyúrjuk.
A lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket.
A megmaradt káposztaleveleket (ha van) feldaraboljuk és egy magas falú tepsi aljára halmozzuk, a füstölt kolbásszal együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, a maradék savanyú apró káposztával betakarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére szórjuk a pirospaprikát is. Rátesszük a tepsi fedelét vagy alufóliával letakarjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe.
Érdemes közepes hőfokot választani kb 160 fokot és kb másfél óra alatt készre főzzük. Érdemes egyszer-kétszer ránézni, mert elképzelhető, hogy a vizet pótolni kell. Van, aki tesz rá rántást, én anélkül készítem.
Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









