Töltött káposzta recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
- 30 dkg rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 7 cikk fokhagyma
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pirospaprika, só, bors
- 1 csapott evőkanál zsír
- fél pohár meleg víz
Továbbá szükséges még:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 20 db fejes savanyú káposzta levél
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.
Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.
A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek. Vágott káposztával zárom.
Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órát főzőm lassú tüzön.
A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.
Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »