Töltött káposzta recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
- 30 dkg rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 7 cikk fokhagyma
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pirospaprika, só, bors
- 1 csapott evőkanál zsír
- fél pohár meleg víz
Továbbá szükséges még:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 20 db fejes savanyú káposzta levél
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.
Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.
A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek. Vágott káposztával zárom.
Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órát főzőm lassú tüzön.
A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.
Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









