Töltött káposzta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 1,1 kg hús darálva (70 dkg lapocka, 40 dkg füstölt tarja vegyesen)
- 30 dkg rizs
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 7 cikk fokhagyma
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pirospaprika, só, bors
- 1 csapott evőkanál zsír
- fél pohár meleg víz
Továbbá szükséges még:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- pirospaprika
- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 20 db fejes savanyú káposzta levél
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összegyúrom. A levelekbe tekerem a gombócokat, két oldalán a mutató ujjammal bedugdosva a végeit.
Az olajon megdinszteltem a vöröshagymát, megszórtam pirospaprikával és levettem a gázról.
A vágott káposzta egyharmadát elterítettem a fazékban a dinsztelt hagymán. Rétegezni kezdtem a gombócokkal, majd soronként hintem pirospaprikával és borssal. Addig rétegezem, míg elfogy a hús és a levelek. Vágott káposztával zárom.
Felngedem annyi vízzel, ami bőven ellepi és kb 2 órát főzőm lassú tüzön.
A tetején hagyok egy nyitott tölteléket, ezt gazdasszony gombócnak hívom.
Ebből kostolgatok, hogy megfőtt-e már.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.