Töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg darált sertéscomb
- fél kg savanyú káposzta, 4-5 káposzta levél
- 1 kicsi fej vöröshagyma az alaphoz+fél fej reszelve a gombóchoz
- 10-20 dkg füstölt szalonna (aki szereti+füstölt kolbász)
- 5 dkg száraz rizs (kb 1dl)
- pirospaprika, só, bors, szerecsendió, majoránna, kömény (elhagyható, ha valaki nem szereti)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- olaj
- tejföl
Elkészítése:
A káposztát, ha túl savanyúnak ítéljük, mossuk kissé át. A káposztalevelekből vágjuk ki a vastagabb ereket.
A vöröshagymát vágjuk apró kockára. A szalonnát, esetleg, így húsvét után füstölt sonkát, csíkozzuk fel (a kolbászt karikázzuk fel).
A rizst főzzük meg félig.
Egy mélyebb edényben a szalonna felét süssük ki az aprított hagymával, szórjuk meg pirospaprikával, öntsük fel egy-két pohár vízzel és tegyük bele a savanyú káposztának a felét, majd keverjük össze.
A darált húshoz adjuk hozzá a reszelt hagymát, a félig főtt rizst, az ízlés szerinti fűszereket, a tojást és a zúzott fokhagymát. Jól dolgozzuk össze, majd töltsük meg káposztaleveleket.
Tegyük a káposzta tetejére az elkészített töltelékeket, sorakoztassuk rá a maradék füstölt, feldarabolt szalonnát, (sonkát/kolbászt), fedjük be a maradék káposztával és öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje.
Kb 1 órán át, lassú tűzön főzzük. Közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad (kóstoljuk meg a gombócot).
Ha megfőtt a töltelék, tegyünk bele pirospaprikás rántást és akár tálalhatunk, jó sok tejföllel és friss ropogós kenyérrel!
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »