Brokkolis-répás darált hússal töltött gomba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db nagy fej csiperke gomb
- 20 dkg darált hús
- 2 db brokkoli rózsa (NEM 2 FEJ!!!!)
- 1 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 szelet főtt, füstölt sonka
- 2 evőkanál olaj
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk. A szárát kitörjük, majd befűszerezzük sóval, borssal és állni hagyjuk.
A brokkolit szódaporos vízben blansírozzuk. A meghámozott répát lereszeljük.
A meghámozott, felaprított hagymát kevés, felforrósított olajon dinszteljük, majd a húst is rátesszük. Közben sózzuk, borsozzuk és rárakjuk a az összevágott brokkolit és a lereszelt répát és rövid ideig pároljuk, majd beleütjük a tojást és jól összekeverjük.
Megtöltjük a gombafejeket a húsos raguval. Ha marad ki töltelék mint nekem, akkor szilikonos muffinformába töltjük és kisütjük.
Mindegyik gombát betekerjük egy szelet sonkával, majd olajjal kikent sütőtálba tesszük és alufóliával befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Vegyes salátával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »