Brokkolis-répás darált hússal töltött gomba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db nagy fej csiperke gomb
- 20 dkg darált hús
- 2 db brokkoli rózsa (NEM 2 FEJ!!!!)
- 1 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 szelet főtt, füstölt sonka
- 2 evőkanál olaj
- csipet szódabikarbóna
Elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk. A szárát kitörjük, majd befűszerezzük sóval, borssal és állni hagyjuk.
A brokkolit szódaporos vízben blansírozzuk. A meghámozott répát lereszeljük.
A meghámozott, felaprított hagymát kevés, felforrósított olajon dinszteljük, majd a húst is rátesszük. Közben sózzuk, borsozzuk és rárakjuk a az összevágott brokkolit és a lereszelt répát és rövid ideig pároljuk, majd beleütjük a tojást és jól összekeverjük.
Megtöltjük a gombafejeket a húsos raguval. Ha marad ki töltelék mint nekem, akkor szilikonos muffinformába töltjük és kisütjük.
Mindegyik gombát betekerjük egy szelet sonkával, majd olajjal kikent sütőtálba tesszük és alufóliával befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Vegyes salátával kínáljuk.