Töltött cukkíni bolognai módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db (kicsit nagyobb) cukkini
- 1 kg darált sertéshús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek étolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 tk só
- 1 tk ételízesítő
- pici őrölt bors
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk darált (házi) paprika vagy piros arany
- 6-7 db bazsalikom levél
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- Karikánként 1-2 db bazsalikom levél
- 3 db paradicsom
- 15 dkg gouda sajt (zsíros)
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az étolajon megfonnyasszuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát és a darált húst, majd folytonosan kevergetve addig pároljuk, amíg a hús elmorzsálódik és kifehéredik.
A tűzről levéve beleteszünk 1 db apróra vágott paradicsomot, pár db szintén összevagdalt bazsalikom levelet és a só kivételével az összes fűszert, felöntjük kb. 6-7cl vízzel és időnként megkeverve addig főzzük/pároljuk, amíg a nagyja leve elfő. Ekkor félretesszük és néha rákeverünk, hogy hűljön!
A cukkiniket megmossuk, meghámozzuk, a két végét vastagon levágjuk és kb. 4-5 cm-es darabokra szeleteljük.
Egy hegyes,- vékony pengéjű kés segítségével minden cukkini karikából kivágjuk a magos belsejét és egy tálba téve meghintjük a sóval és 15-20 perig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
A félig kihűlt töltelékhez hozzákeverjük a 2 db egész tojást.
Egy nagyobb tepsibe végigsorakoztatjuk a lecsepegtetett cukkiniket és az elején levágott tömör végeit vékony szeletekre vágva beletesszük a kis lyukakba, ezzel mintegy “poharat” képezve.
A tölteléket belekanalazzuk és ha kiadja, kissé meg is lehet púpozni…
A 3 db paradicsomot vastagabb karikára vágjuk, és minden töltött cukkinire ráteszünk 1 db-ot. Ezután bazsalikom levéllel folytatjuk és a tetejét jó nagy csipet reszelt sajttal zárjuk.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon sütjük 30-35 percet, majd 230 fokra emelve további 10 percig (légkeveréssel) kicsit megpirítjuk a tetejét!
Miután elkészült, várjunk vele 10 percet, hogy a hús beszívja a keletkezett szaftot és nem mellesleg pihentetés után csodálatosan felvágható, nem fog szétesni!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »