Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis, lecsós csirkemáj recept

Tepsis, lecsós csirkemáj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 1 üveg lecsó
    • 2 fej hagyma
    • 2 kg burgonya
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • (esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
    • 1 kanál olíva olaj a tepsi aljára

    Elkészítése:

    A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit.

    Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.

    A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.

    Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)

    A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével.

    A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt!

    Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá