Tepsis, lecsós csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1 üveg lecsó
- 2 fej hagyma
- 2 kg burgonya
- kevés só
- frissen őrölt bors
- (esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
- 1 kanál olíva olaj a tepsi aljára
Elkészítése:
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit.
Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.
A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.
Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)
A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével.
A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt!
Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

