Tepsis, lecsós csirkemáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1 üveg lecsó
- 2 fej hagyma
- 2 kg burgonya
- kevés só
- frissen őrölt bors
- (esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
- 1 kanál olíva olaj a tepsi aljára
Elkészítése:
A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit.
Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.
A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával.
Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul)
A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével.
A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt!
Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »