Tepsis csirke szárnyak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- 1 kg burgonya
- 8-10 szelet bacon
- 3-4 szelet füstölt szalonna
- 2 db hegyes erős paprika
- só
- szárnyas fűszer
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 mk őrölt kömény
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 kk chili pehely
- 2 ek libazsír
Elkészítése:
A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A szárnyakat sózzuk és megkenjük a felolvasztott és a fűszerekkel elkevert libazsírral.
A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a maradék fűszeres zsiradékkal.
Egy tepsi aljára tesszük a bacon csíkokat, rátesszük a karikára vágott fűszeres burgonyát, a befűszerezett csirke szárnyakat, és a szeletekre vágott paprikát.
A tetejére tettem 4 szelet füstölt szalonnát. A tepsit lefóliázzuk, előmelegített sütőben tesszük, és 35-40 percet sütjük.
Levesszük a fóliát és a szárnyakat szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »