Tepsis csirke szárnyak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • 1 kg burgonya
  • 8-10 szelet bacon
  • 3-4 szelet füstölt szalonna
  • 2 db hegyes erős paprika
  • szárnyas fűszer
  • 1 ek durvára őrölt bors
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 kk fokhagyma granulátum
  • 1 kk chili pehely
  • 2 ek libazsír

Elkészítése:

A csirke szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. végeit levágjuk. A szárnyakat sózzuk és megkenjük a felolvasztott és a fűszerekkel elkevert libazsírral.

A megtisztított burgonyát karikákra vágjuk, sózzuk, összekeverjük a maradék fűszeres zsiradékkal.

Egy tepsi aljára tesszük a bacon csíkokat, rátesszük a karikára vágott fűszeres burgonyát, a befűszerezett csirke szárnyakat, és a szeletekre vágott paprikát.

A tetejére tettem 4 szelet füstölt szalonnát. A tepsit lefóliázzuk, előmelegített sütőben tesszük, és 35-40 percet sütjük.

Levesszük a fóliát és a szárnyakat szép pirosra sütjük. Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!