Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejmentes sztrapacska recept

Tejmentes sztrapacska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A nudlihoz:

    • 50 dkg burgonya
    • 15-20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 csipet só
    • 1 csapott evőkanál búzadara
    • liszt a szóráshoz

    A feltéthez:

    • 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémes állagúvá keverve!)
    • 2-3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
    • szalonna

    Elkészítése:

    A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A főtt burgonyát, miután kihűlt (!) burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet (ez a burgonya mennyiségével arányosan változik). Összegyúrva egy kissé ragacsos tésztát kapunk.

    Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es, kb egyforma darabokra vágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó forró vízben megfőzzük egy kis sóval. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető!

    A feltéthez nincs más dolgunk, mint aa hozzávalókat (a szalonnán) kívül összekeverni.

    A szalonnát felkockázzuk és kisütjük, a zsírjának egy részét a nudlira csurgatjuk, összekeverjük, majd a feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint, a tetejét szalonnakockákkal díszítjük és máris tálalható.

    Tipp:

    Nemcsak tej-, hanem túrómentes is! Laktózérzékenyeknek kiváló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá