Tejfölös szelet recept
                            Hozzávalók:
- 70 dkg hús (ez lehet bármi, amit kirántanánk)
 - 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
 - 5-6 gerezd fokhagyma
 - 1 evőkanál őrölt pirospaprika
 - 1 evőkanál liszt + amibe beleforgatjuk a hússzeleteket
 - 6-7 evőkanál tejföl
 - só
 - bors
 - olaj
 
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és kis olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük legalább fél liter vízzel és visszatesszük a tűzre.
Beleszeleteljük a fokhagymát zúzva, sózzuk, borsozzuk és így főzzük pár percig.
Közben a húst szeletekre vágjuk és minden szeletet lisztbe forgatunk, majd beleteszünk az alaplébe. Az sem baj, ha nem rázzuk le teljesen a lisztet róla, mert az fogja egyébként is besűríteni a szaftot. Ha kell felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a hússzeleteket és néha kevergessük meg, nehogy a liszt miatt leégjen.
Míg puhára fő, elkészítjük a tejfölös-lisztes keveréket, amivel a végén behabarjuk. Ezzel még egyet forralunk rajta és már kész is.
Bármilyen tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









