Tejfölös szelet recept
Hozzávalók:
- 70 dkg hús (ez lehet bármi, amit kirántanánk)
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt + amibe beleforgatjuk a hússzeleteket
- 6-7 evőkanál tejföl
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és kis olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük legalább fél liter vízzel és visszatesszük a tűzre.
Beleszeleteljük a fokhagymát zúzva, sózzuk, borsozzuk és így főzzük pár percig.
Közben a húst szeletekre vágjuk és minden szeletet lisztbe forgatunk, majd beleteszünk az alaplébe. Az sem baj, ha nem rázzuk le teljesen a lisztet róla, mert az fogja egyébként is besűríteni a szaftot. Ha kell felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a hússzeleteket és néha kevergessük meg, nehogy a liszt miatt leégjen.
Míg puhára fő, elkészítjük a tejfölös-lisztes keveréket, amivel a végén behabarjuk. Ezzel még egyet forralunk rajta és már kész is.
Bármilyen tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.