Tejfölös szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejfölös szelet

Hozzávalók:

  • 70 dkg hús (ez lehet bármi, amit kirántanánk)
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt + amibe beleforgatjuk a hússzeleteket
  • 6-7 evőkanál tejföl
  • bors
  • olaj

Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk és kis olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük legalább fél liter vízzel és visszatesszük a tűzre.

Beleszeleteljük a fokhagymát zúzva, sózzuk, borsozzuk és így főzzük pár percig.

Közben a húst szeletekre vágjuk és minden szeletet lisztbe forgatunk, majd beleteszünk az alaplébe. Az sem baj, ha nem rázzuk le teljesen a lisztet róla, mert az fogja egyébként is besűríteni a szaftot. Ha kell felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a hússzeleteket és néha kevergessük meg, nehogy a liszt miatt leégjen.

Míg puhára fő, elkészítjük a tejfölös-lisztes keveréket, amivel a végén behabarjuk. Ezzel még egyet forralunk rajta és már kész is.

Bármilyen tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.