Tejfölös-baconos galuska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Galuskához:
- 350 g finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 200-250 ml víz
Mártáshoz:
- 200 g bacon vagy füstölt szalonna
- kevés olaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy doboz tejföl (375g)
Elkészítése:
Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hzzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát.
Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.
10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.
Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.