Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi rizseshús recept

Tavaszi rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sovány sertéslapocka
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 20 dkg sárgarépa – kis kockákra aprítva
    • 15 dkg fehérrépa – kis kockákra aprítva
    • 20 dkg üveges konzerv gomba – vagy friss gomba
    • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
    • 20 dkg kukorica (ez konzerv volt)
    • 1 zöld paprika – aprítva
    • olaj
    • ételízesítőnk – ízlés szerint
    • őrölt feketebors
    • 25 dkg rizs

    Elkészítése:

    A zsiradékot felhevítem, a vöröshagymát megpárolom. Rádobom a húst, erősebb hőfokon folytonos keveréssel fehéredésig pirítom, kb 1/2 dl vizet öntök alá, sózom, bővebben borsozom, csendesen félpuhára párolom.

    Hozzáadom a sárga- és fehérrépát, a borsót, a gombát, a zöldpaprikát, a zöldségekkel együtt további víz hozzáadása nélkül puhára párolom, közben ízesítem ételízesítővel, szükség szerint további borssal. (Ha szeretjük a roppanós zöldségeket, elég 10 perc párolás.)

    A rizst a dobozon lévő utasítás szerint megfőzöm, és finoman, hogy a zöldségek kevésbé törődjenek,a raguhoz keverem, ezután még friss apróra vágott petrezselyemmel díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá