Tavaszi rizseshús recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéslapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 ek étolaj
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 10-15 dkg (mirelit) zöldborsó
- 1 ek ételízesítő (vagy kb 1,5 liter erőleves)
- 6-8 szál petrezselyemzöld
- 1/2 tk őröltbors
- 2 csésze rizs
Elkészítése:
A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.
A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk.
Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az erőlevest vagy az ételízesítőt és 1,5 liter vizet majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk.
Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a mirelit zöldborsót és a rizst, felforraljuk és pár percig főzzük.
Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga.
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ízlés szerin, aki szereti a csemegekukoricát, azzal is dúsíthatja! :) A zöldborsóval együtt kell hozzáadni, miután az étel alatt elzártuk a lángot.